Mik's fødselsdag i Skotland med tweed og whisky

23 Februar, 2019

Mik's fødselsdag i Skotland med tweed og whisky

”Der er nu gået 4 år, vi er nød til at gøre det igen”. Med de ord inviterede min gode ven Mik mig endnu engang til Skotland, for at fejre hans 54 års fødselsdag.

Første gang var hans runde 50-års fødselsdag, som skulle fejres med maner med ”drengene”, med tweedtøj, fuglejagt og whiskysmagning i Skotland, indkvarteret i et hus som lignede et slot, med tårn og hele molevitten. ”Det er sørme en god ven, du har der” sagde baronessen til mig, og jeg måtte give hende ret. Problemet var dengang, at jeg ikke havde noget tweedtøj, og der blev grinet venskabeligt af mig. Som jer der kender Godsejeren.dk ved, så er jeg virkeligt kommet efter det, med hensyn til at have adgang til tweedtøj :-)

("Vores hus)

Og nu rykkede den gode ven igen, med en ny invitation til den samme estate, den historiske Dunalastair, som ligger 30 minutter fra Pitlochry, lige i den sydlige udkant af Cairngorn nationalparken, som består af et væld af flotte bjerge og dale. Dunalastair ligger i en malerisk dal ved River Tummel, en lakseførende flod, som længere nedstrøms løber ud i den mægtige og berømte River Tay. Det oprindelige slot, Dunalastair House, fra 1860 er i dag en malerisk ruin, som i de hårde år i starten af det 20, århundrede ikke kunne holdes kørende af økonomiske årsager, og fik dødstødet da dets tag af bly (ja, bly) blev stjålet. Slottet forfaldt fuldstændigt, men når man besøger det kan man tydeligt fornemme fordums storhed, med tilgroede rododendron haver og overskuende en fantastisk lille dal, som i dag er estatens bedste fasansåt. Du kan læse mere om dette i en tidligere fortælling fra vores blog.

(Det gamle Dunalastair House - nu ruin)

Menuen på denne tur var såkaldt rough shooting med haglgevær og jagt på kronhinder og kalve med riffel. Rough shooting betyder her, at et mindre hold jægere vandrer igennem terrænet med en skotsk hundefører med en hurtig spanielhund til at opsnuse jagtbare fugle, og 2 labrador retreiver hunde til at opsamle skudte fugle. Det er til tider meget anstrengende, men også utrolig flot og spændende. Udsigterne oppe i højderne er vanvittigt flotte, og man skal hele tiden være klar til skud, hvis en fasan, en skovsneppe eller en partridge agerhøne pludselig flyver op foran dig.

Vi havde 3 rigtig dejlige dage med denne jagtform, hvor vi om aftenen spiste på en lokal pub, og nød (flere forskellige) whiskyer hjemme i vores eget lille slot.

Den sidste jagtdag var anderledes, da vi skulle endnu længere oppe i højlandet, denne gang med riffel og se om vi kunne nedlægge hundyr og kalve af kronhjorte. Der er i Skotland så mange kronhjorte, så man er nød til at holde bestanden nede med alle kræfter. Vi brugte også alle kræfter den dag, hvor vi gik i 2 hold, med hver sin skotske stalker skytte op i hver sit bjergområde. Det andet hold så anslået 300 dyr, men mit hold bare gik og gik, det meste af dagen uden at se noget som helst. Det var en superflot naturoplevelse, bevares, men når der tikkede sms’er ind med begejstrede meldinger, så blev vi lidt slukørede. Nuvel, på vej tilbage ned ad bjerget er der pludselig bingo, og jeg får nedlagt 2 hundyr med få sekunders mellemrum. Efter 11 kilometers bjergvandring….

Alt det sure var glemt, og tilbage står i dag mindet om en fantastisk uge i storslået natur og særdeles gemytligt selskab.

Tak Mik!

 

Efterlad en kommentar


Også i Godsejerens blog

Copenhagen Tweed Ride 2018
Copenhagen Tweed Ride 2018

10 September, 2018

Vis hele indlægget →

Camino??? Nej, Camøno!
Camino??? Nej, Camøno!

28 Juni, 2018

Hvis du drømmer om, at gå på den gamle pilgrimsrute Camino i Nordspanien, så kan vi anbefale, at varme op på den såkaldte Camøno på Møn. Læs om vores dejlige vandretur og bliv inspireret til at gøre et selv.

Vis hele indlægget →

Godsejeren fumler efter bjørnespray i Yellowstone
Godsejeren fumler efter bjørnespray i Yellowstone

03 Juni, 2018 1 kommentar

Følg med på godsejerens tur i Yellowstone National Park, hvor dyrelivet gav ham en ordentlig en på opleveren. Der blev filmet ulve, grizzlybjørne og andre spændende dyr. Men pas på: Det kan tænde en drøm inden i dig....

Vis hele indlægget →