Mik's fødselsdag i Skotland med tweed og whisky

23 Februar, 2019 5 kommentarer

Mik's fødselsdag i Skotland med tweed og whisky

”Der er nu gået 4 år, vi er nød til at gøre det igen”. Med de ord inviterede min gode ven Mik mig endnu engang til Skotland, for at fejre hans 54 års fødselsdag.

Første gang var hans runde 50-års fødselsdag, som skulle fejres med maner med ”drengene”, med tweedtøj, fuglejagt og whiskysmagning i Skotland, indkvarteret i et hus som lignede et slot, med tårn og hele molevitten. ”Det er sørme en god ven, du har der” sagde baronessen til mig, og jeg måtte give hende ret. Problemet var dengang, at jeg ikke havde noget tweedtøj, og der blev grinet venskabeligt af mig. Som jer der kender Godsejeren.dk ved, så er jeg virkeligt kommet efter det, med hensyn til at have adgang til tweedtøj :-)

("Vores hus)

Og nu rykkede den gode ven igen, med en ny invitation til den samme estate, den historiske Dunalastair, som ligger 30 minutter fra Pitlochry, lige i den sydlige udkant af Cairngorn nationalparken, som består af et væld af flotte bjerge og dale. Dunalastair ligger i en malerisk dal ved River Tummel, en lakseførende flod, som længere nedstrøms løber ud i den mægtige og berømte River Tay. Det oprindelige slot, Dunalastair House, fra 1860 er i dag en malerisk ruin, som i de hårde år i starten af det 20, århundrede ikke kunne holdes kørende af økonomiske årsager, og fik dødstødet da dets tag af bly (ja, bly) blev stjålet. Slottet forfaldt fuldstændigt, men når man besøger det kan man tydeligt fornemme fordums storhed, med tilgroede rododendron haver og overskuende en fantastisk lille dal, som i dag er estatens bedste fasansåt. Du kan læse mere om dette i en tidligere fortælling fra vores blog.

(Det gamle Dunalastair House - nu ruin)

Menuen på denne tur var såkaldt rough shooting med haglgevær og jagt på kronhinder og kalve med riffel. Rough shooting betyder her, at et mindre hold jægere vandrer igennem terrænet med en skotsk hundefører med en hurtig spanielhund til at opsnuse jagtbare fugle, og 2 labrador retreiver hunde til at opsamle skudte fugle. Det er til tider meget anstrengende, men også utrolig flot og spændende. Udsigterne oppe i højderne er vanvittigt flotte, og man skal hele tiden være klar til skud, hvis en fasan, en skovsneppe eller en partridge agerhøne pludselig flyver op foran dig.

Vi havde 3 rigtig dejlige dage med denne jagtform, hvor vi om aftenen spiste på en lokal pub, og nød (flere forskellige) whiskyer hjemme i vores eget lille slot.

Den sidste jagtdag var anderledes, da vi skulle endnu længere oppe i højlandet, denne gang med riffel og se om vi kunne nedlægge hundyr og kalve af kronhjorte. Der er i Skotland så mange kronhjorte, så man er nød til at holde bestanden nede med alle kræfter. Vi brugte også alle kræfter den dag, hvor vi gik i 2 hold, med hver sin skotske stalker skytte op i hver sit bjergområde. Det andet hold så anslået 300 dyr, men mit hold bare gik og gik, det meste af dagen uden at se noget som helst. Det var en superflot naturoplevelse, bevares, men når der tikkede sms’er ind med begejstrede meldinger, så blev vi lidt slukørede. Nuvel, på vej tilbage ned ad bjerget er der pludselig bingo, og jeg får nedlagt 2 hundyr med få sekunders mellemrum. Efter 11 kilometers bjergvandring….

Alt det sure var glemt, og tilbage står i dag mindet om en fantastisk uge i storslået natur og særdeles gemytligt selskab.

Tak Mik!

 

5 Reaktioner

YlBsPcbriQmOXNvK
YlBsPcbriQmOXNvK

20 Oktober, 2019

nibzPtxMWlek

OZYTACuS
OZYTACuS

20 Oktober, 2019

nCpDBjHPNmYy

sWXJYZphVM
sWXJYZphVM

15 Oktober, 2019

VsIGjTBCSRuJYwmd

xaCuSMIDyikW
xaCuSMIDyikW

15 Oktober, 2019

hCejLIXq

XnlNAUrwiZ
XnlNAUrwiZ

13 Oktober, 2019

BUtTqGlWmIpX

Efterlad en kommentar


Også i Godsejerens blog

Kunde vinder bedst-klædt konkurrence i vores tweed
Kunde vinder bedst-klædt konkurrence i vores tweed

22 Oktober, 2019

Nogen gange hænder ting, som man bare ikke havde forudset, og som man bliver mega-glad for at opleve.

Vis hele indlægget →

Besøg hos Defender tryllekunstneren
Besøg hos Defender tryllekunstneren

30 Maj, 2019 12 kommentarer

For ikke så længe siden, var godsejeren på forretningsrejse i Portugals hovedstad Lissabon, og benyttede lejligheden til at udleve en drøm.

BONUSINFO: Hvis du elsker, holder af og/eller bare er fascineret af Land Rover Defender, så læs dette. Hvis du ikke er interesseret i Land Rover, så læs det alligevel. Der er flotte billeder :-)

Vis hele indlægget →

Copenhagen Tweed Ride 2018
Copenhagen Tweed Ride 2018

10 September, 2018 6 kommentarer

Vis hele indlægget →