Sofiero + Kullen = Dejlig dag i Sverige

Sofiero + Kullen = Dejlig dag i Sverige


"Hvorfor filen har jeg ikke taget dette safarisæt i brug før?". Godsejeren stod på parkeringspladsen foran Sofiero slot, lige nord for Helsingborg, og kløede sig i nakken. Han følte sig ufattelig smart og lidt opdagelsesrejsende, og skulle med baronessen og godshunden Alfred ind og se på de berømte rhododendron-bede, som Sofiero er så kendt for.

Det viste sig, at rhododendronerne ikke rigtig var sprunget ud endnu, men til gengæld var der en kæmpe afdeling med tulipaner i alle afskygninger. De var afsindig flotte, og alle gik og knipsede løs med deres telefoner.

Vi gik alligevel en tur gennem de 2 slugter som omkranser slottet, og følte os igen lidt som opdagelsesrejsende i rhododendron-junglen.

PS: Det er også værd at slå et smut forbi deres butik, som sælger alverdens planter og haveredskaber. Alt er præsenteret med charme og entusiasme.

Besøget endte lidt dramatisk, da godshunden Alfred pludselig rev sig løs og stormede afsted ud på den store plæne foran slottet. Det var fordi nogle børn spillede fodbold, og Alfred ææælsker fodbold. Så godsejeren måtte også storme afsted i sit fine safarioutfit, og få fat i hunden, som allerede stod med læderfodbolden i munden. De svenske forældre tog det ganske pænt, selvom der var lidt bidemærker i bolden.

Så gik turen videre til Kullen, som er den pynt, hvor Hallandsåsen forsvinder ud i bølgerne, nord for Helsingborg. Vi skulle vandre cirka 10 km og det var en super fin tur, som vi startede ved den lille havneby Mölle. Så gik det over stok, og især sten, da landskabet er præget af de flotte klipper, og dermed også byder på omkring 250 højdemeter undervejs. Ruten passerer en drønhyggelig café, som ligger og putter sig i en lille bugt på sydsiden - et stop anbefales

Det var det dejligste forårsvejr, og skovstrækningerne var fulde af fuglekvidder og vegetationen viste sig fra sin bedste side med blomster og dufte. Vi passerede køer og får, og det ene flotte udsigtspunkt efter det andet.

Da vi startede lidt sent, så viste det sig, at tilbageturen på den nordlige side af Kullen blev helt uden at møde andre mennesker. Så da vi endelig kom tilbage til den lille by Mölle, så føltes det faktisk lidt, som om vi var opdagelsesrejsende, som kom tilbage til civilisationen.

Godsejerens safaritøj kom til sin ret :-)

PS: Se flere billeder fra turen nedenfor.