På tidsrejse i Berlin

28 November, 2016

På tidsrejse i Berlin

 

"Må jeg købe det slips du har på?”. Det var godsejerens måske lidt kiksede spørgsmål til den velklædte dame, som tog imod mig i Auerbachs butik i det spændende og meget trendy Hackescher Hof baggårdssystem i det centrale Berlin.

Hun stod med hvid skjorte, flot ternet grønt slips, mørk vest, og mørk kort jakke med bred revers og silketørklæde i brystlommen. På hovedet havde hun en meget speciel hat, som lignede noget fra 20’ernes swinghaller.

”Mit slips er ikke til salg, men jeg har noget, som er tæt på og meget mere dig” svarede hun kækt.

Jeg stod og glanede på hendes outfit og butikkens fantastiske opbygning, med et hav af slips på lange borde og væggene fyldt med butterfly’s og tørklæder. På væggen hang nogle lidt ”corny” hvidmalede udsmykninger med dyremotiver, som sammen med små græske statuetter med nøgne figurer på bordene, gav det hele en særlig stemning.

”OK, men er slipsene hjemmelavede?” spurgte jeg, og straks smilede damen, og bød mig ned i kælderen, hvor der var en systue, med nye og gamle maskiner og mængder af metervarer. Alt bliver produceret af dem selv, og de bruger de fineste silker fra Italien til deres produkter.

Firmaet havde eksisteret siden 1912, og bliver i dag ejet og drevet af Günther H. Stelly. Han, og forretningsføreren Jan-Henrik Maria Scheper-Stuke (flot navn) har en forkærlighed for 20’ernes art deco stil, og det er det, som butikkens indretning fremhæver på forbilledlig vis.

Selv i disse moderne tider har de produktion ude i små hjem i Berlin, hvor fingernemme folk med symaskiner arbejder, og indleverer kasser med færdige produkter. Og de fremhæver deres såkaldte "slipsehospital", hvor man kan komme med sit efterhånden svagelige yndlingsslips, få en diagnose og få udført den helt rigtige behandling.

Nå, men jeg fik udpeget det slips, som den velklædte dame mente, passede meget mere til mig, og minsandten om hun ikke havde ret.

Dejlig oplevelse og spændende lille tidsrejse i Berlin.

PS: Billederne er taget af Godsejeren og Auerbach selv.

PPS: Auerbach er et besøg værd, og kan findes her: https://www.auerbach.berlin

Efterlad en kommentar


Også i Godsejerens blog

Kunde vinder bedst-klædt konkurrence i vores tweed
Kunde vinder bedst-klædt konkurrence i vores tweed

22 Oktober, 2019 16 kommentarer

Nogen gange hænder ting, som man bare ikke havde forudset, og som man bliver mega-glad for at opleve.

Vis hele indlægget →

Besøg hos Defender tryllekunstneren
Besøg hos Defender tryllekunstneren

30 Maj, 2019 26 kommentarer

For ikke så længe siden, var godsejeren på forretningsrejse i Portugals hovedstad Lissabon, og benyttede lejligheden til at udleve en drøm.

BONUSINFO: Hvis du elsker, holder af og/eller bare er fascineret af Land Rover Defender, så læs dette. Hvis du ikke er interesseret i Land Rover, så læs det alligevel. Der er flotte billeder :-)

Vis hele indlægget →

Mik's fødselsdag i Skotland med tweed og whisky
Mik's fødselsdag i Skotland med tweed og whisky

23 Februar, 2019 20 kommentarer

Vis hele indlægget →