"Derude kom Marathon manden løbende"

13 Februar, 2018

Grækenlands hovedstad Athen var antikkens epicenter, og godsejerens nylige besøg der udløste mange forestillinger og fantasier om, hvorledes det var dengang for mange års siden. Men bare rolig, der er ikke tale om en lang og dyb gennemgang af historien, med indspark fra Platon, Zeus og andre notabiliteter.

Næ, vi blev bare ærgerlige over at erfare, at det engang så prægtige Pantheon tempel på Akropolis blev smadret, fordi de tyrkiske ottomaner i 1687 havde etableret et krudtlager i templet under krigen mod bystaten Venedig. En velrettet bombe affyret af en kanon fra general Francesco Morosini styrker, fik hele templet til at eksplodere.

Tænk, at have overlevet siden år 432 før Kristi fødsel, og så blive smadret pga. en krig mellem 2 parter, som reelt ikke havde noget at gøre i byen. Men hvis du kommer forbi Akropolis, så kommer her et tip: Besøg også Akropolis museet for foden af bjerget, hvor man kan se eksempler på, det kæmpe arbejde med at restaurere templerne.

 

Vi blev også imponeret over, at høre historien om, hvorledes marathonløbet blev til: I år 490 før Kristi fødsel blev kuréren Philippides, sendt til Sparta fra Athen for at hente hjælp, fordi perserne var gået i land ved Marathon. Han løb 240 km. på halvanden dag. Efter grækerne vandt slaget blev Philippides igen sendt af sted, denne gang de 40 km. til Athen med gode nyheder. Ved ankomsten var han udmattet, men nåede at råbe ”Vi har vundet”, hvorefter han faldt død om. Tip nr. 2: Hvis du har dit liv kært, så bliv ikke kurér…

 

Efterlad en kommentar


Også i Godsejerens blog

Kunde vinder bedst-klædt konkurrence i vores tweed
Kunde vinder bedst-klædt konkurrence i vores tweed

22 Oktober, 2019 8 kommentarer

Nogen gange hænder ting, som man bare ikke havde forudset, og som man bliver mega-glad for at opleve.

Vis hele indlægget →

Besøg hos Defender tryllekunstneren
Besøg hos Defender tryllekunstneren

30 Maj, 2019 18 kommentarer

For ikke så længe siden, var godsejeren på forretningsrejse i Portugals hovedstad Lissabon, og benyttede lejligheden til at udleve en drøm.

BONUSINFO: Hvis du elsker, holder af og/eller bare er fascineret af Land Rover Defender, så læs dette. Hvis du ikke er interesseret i Land Rover, så læs det alligevel. Der er flotte billeder :-)

Vis hele indlægget →

Mik's fødselsdag i Skotland med tweed og whisky
Mik's fødselsdag i Skotland med tweed og whisky

23 Februar, 2019 13 kommentarer

Vis hele indlægget →