Engelske jagtsokker i over 160 år

Engelske jagtsokker i over 160 år


Vi er glade for at kunne introducere Pennine til alle vores jagtinteresserede kunder.

Der er tale om jagtsokker i bedste kvalitet, som produceres efter helt unikke principper, som typisk tager dobbelt så lang tid, som for almindelige lange sokker. En kombination af gammeldags håndstrikning og moderne vævemaskineri frembringer disse flotte sokker som holder i mange år. 

Alle Pennine sokker har dobbeltmanchet (*), et skaft med større bredde-elasticitet og pasform i læggen, en formstrikket hæl og en sømløs, håndaflukket tå, som giver stor komfort. Ekstra slidstyrke og toptunet holdbarhed i marken sikres ved, at både hæl og tå er diskret forstærket med fine, stærke nylonfibre.

(* Dobbeltmanchet er lige som skjorter, hvor manchetten har dobbeltbredde og skal foldes opad. Med sokken foldes ’manchetten’ nedad, så de kan foldes ned over toppen af en jagtstøvle.)

Når de er færdigstrikkede, bliver sokkerne skrubbevasket for at fjerne uønskede olier og voks fra garnet, hvorefter de underkastes en række strenge prøver for farveafsmitning, krympning ved vask, fnuller-dannelse, stabilitet og slidstyrke.

Sokkerne bliver herefter tørret, trukket på en træform og lagt i et dampkammer for derved at blive formet og presset til den korrekte størrelse og pasform. Endelig bliver de visuelt tjekket og håndkontrolleret for at sikre, at hver eneste sok lever op til Pennines strenge standarder. Kun derefter må de sendes ud til kunden.

Her er en lille fin video fra deres produktion:

Firmaet Pennine fra Nottingham i Storbritannien har fokuseret på at producere strømper i mere end 165 år, og har undervejs været leverandør til det engelske forsvar under begge verdenskrige og fremefter.

I de senere år har de specialiseret sig i at lave flotte jagtstrømper, som jo er meget traditionelt stærkt forankret i det engelske landliv.

Firmaet grundlagdes i 1850 af mrs. Sarah Bamkin, som købte sokker i Nottingham, fik lokale minearbejderkoner til at brodere på dem, for så sidenhen at sælge dem igen, med fortjeneste i Nottingham. I løbet af få år havde hun tjent nok til at kunne købe egne maskiner og starte egenproduktion af sokker. Se, det er entreprenørskab i en nøddeskal!

I dag er Pennine fortsat en familiedrevet virksomhed, med de samme værdier som inspirerede Sarah Bamkin. Firmaet beskæftiger fortsat traditionelle strikkere, samlere og trimmere og anvender teknikker, som er videreført igennem generationer, for at sikre sit ry for at lave de bedste country- og jagtsokker.