Engelske jagtsokker i over 160 år

15 August, 2017

Engelske jagtsokker i over 160 år

Vi er glade for at kunne introducere Pennine til alle vores jagtinteresserede kunder.

Der er tale om jagtsokker i bedste kvalitet, som produceres efter helt unikke principper, som typisk tager dobbelt så lang tid, som for almindelige lange sokker. En kombination af gammeldags håndstrikning og moderne vævemaskineri frembringer disse flotte sokker som holder i mange år. 

Alle Pennine sokker har dobbeltmanchet (*), et skaft med større bredde-elasticitet og pasform i læggen, en formstrikket hæl og en sømløs, håndaflukket tå, som giver stor komfort. Ekstra slidstyrke og toptunet holdbarhed i marken sikres ved, at både hæl og tå er diskret forstærket med fine, stærke nylonfibre.

(* Dobbeltmanchet er lige som skjorter, hvor manchetten har dobbeltbredde og skal foldes opad. Med sokken foldes ’manchetten’ nedad, så de kan foldes ned over toppen af en jagtstøvle.)

Når de er færdigstrikkede, bliver sokkerne skrubbevasket for at fjerne uønskede olier og voks fra garnet, hvorefter de underkastes en række strenge prøver for farveafsmitning, krympning ved vask, fnuller-dannelse, stabilitet og slidstyrke.

Sokkerne bliver herefter tørret, trukket på en træform og lagt i et dampkammer for derved at blive formet og presset til den korrekte størrelse og pasform. Endelig bliver de visuelt tjekket og håndkontrolleret for at sikre, at hver eneste sok lever op til Pennines strenge standarder. Kun derefter må de sendes ud til kunden.

Her er en lille fin video fra deres produktion:

Firmaet Pennine fra Nottingham i Storbritannien har fokuseret på at producere strømper i mere end 165 år, og har undervejs været leverandør til det engelske forsvar under begge verdenskrige og fremefter.

I de senere år har de specialiseret sig i at lave flotte jagtstrømper, som jo er meget traditionelt stærkt forankret i det engelske landliv.

Firmaet grundlagdes i 1850 af mrs. Sarah Bamkin, som købte sokker i Nottingham, fik lokale minearbejderkoner til at brodere på dem, for så sidenhen at sælge dem igen, med fortjeneste i Nottingham. I løbet af få år havde hun tjent nok til at kunne købe egne maskiner og starte egenproduktion af sokker. Se, det er entreprenørskab i en nøddeskal!

I dag er Pennine fortsat en familiedrevet virksomhed, med de samme værdier som inspirerede Sarah Bamkin. Firmaet beskæftiger fortsat traditionelle strikkere, samlere og trimmere og anvender teknikker, som er videreført igennem generationer, for at sikre sit ry for at lave de bedste country- og jagtsokker.

Efterlad en kommentar


Også i Godsejerens blog

Copenhagen Tweed Ride 2018
Copenhagen Tweed Ride 2018

10 September, 2018

Vis hele indlægget →

Camino??? Nej, Camøno!
Camino??? Nej, Camøno!

28 Juni, 2018

Hvis du drømmer om, at gå på den gamle pilgrimsrute Camino i Nordspanien, så kan vi anbefale, at varme op på den såkaldte Camøno på Møn. Læs om vores dejlige vandretur og bliv inspireret til at gøre et selv.

Vis hele indlægget →

Godsejeren fumler efter bjørnespray i Yellowstone
Godsejeren fumler efter bjørnespray i Yellowstone

03 Juni, 2018

Følg med på godsejerens tur i Yellowstone National Park, hvor dyrelivet gav ham en ordentlig en på opleveren. Der blev filmet ulve, grizzlybjørne og andre spændende dyr. Men pas på: Det kan tænde en drøm inden i dig....

Vis hele indlægget →