En dreng bliver til mand i Letland

En dreng bliver til mand i Letland


På en af godsejerens ture til Letland, skrev han følgende rapport hjem:

Deer Hunter reporting: Til jer som har fulgt min lille mini- føljeton fra jagten i Letland: Jeg har ikke skudt noget, men haft dejlige oplevelser. Jeg var i går aftes vidne til, at en kronhjort lærte at brøle, eller med andre ord, at en dreng blev til en mand!
Jeg sad på min ynglingsplads, oppe i den gamle eg, lige på grænsen til Letlands største nationalpark (som er et rent skov-vildnis med adgang forbudt). Det var blevet aften, og da begyndte den største koncert af hjortebrøl, som jeg nogensinde har hørt. Forestil jer, at der kan høres adskillige hjorte på 150-200 kg, som brøler af al kraft, så det runger helt nede fra røvhullet, så at sige. Vildt...
Nå, men på min eng var der ingen brøl, men da lyset langsomt forsvandt og mosekonen begyndte at brygge, dukkede en ung hjort op, og begyndte at gøre kur til en hind (hundyr). De forsvandt i tågen, og jeg så kun hjorten (hannen) i 30 sekunder, men han var en statelig ung fyr med 8-10 takker på geviret. Flot, flot syn, da han dukkede op i tågen.
Kort efter hørte jeg så, et lettere forkølet lille brøl fra ham: "grauu grauu". Så gik der et par minutter, og så kom der et "graugggh grauuaggh". Og efter et par minutter kom det rigtige brøl: "brraaauuaaaahhghgg brau bau buuaaaaaa". Helt klart første gang han prøvede det.
Ja, som I kan forestille jer, så var det nok den store forløsning for den unge han-hjort, og kun fantasien kan sætte grænser for, hvad han gjorde med skjoldmøen ude på engen, godt dækket af tåge.
Kongefed oplevelse, kun forundt den heldige.

Jeg føler mig heldig, meget heldig. Og prøver at dele det lidt med jer.
Godnat, og sov godt.

PS: Giver det mening, eller er det sort snak?