"Vin til folket" råbte Vinhanen og Godsejeren hujede med


Godsejeren har altid øje for nye koncepter og trends i tiden, og da vi for nylig besøgte en erhvervskunde, fik vi en på opleveren. Ganske som vi godt kan lide det. Der er tale om den nyåbnede vinbar VINHANEN, som ligger lige midt i hipsterland på Enghavevej 24 på Vesterbro i København. Baren har købt et antal af vores lærredsforklæder fra JM & Sons.

VINHANEN er nr. 2 i rækken, efter den succesfulde bar med samme navn på Nørrebro og er åbnet der, hvor natklubben med det specielle navn Pistoler & Coke tidligere lå. ”Gad vide, om det var politiet som lukkede stedet?” spurgte vi, men fik ikke noget svar. :-) 

Vi talte under besøget blandt andet med Jacob Schou, som er en af de drivende kræfter bag det nye koncept, som tidligere har taget Nørrebro og nu Vesterbro med storm.

Han fortalte, at grundidéen er, at vinbarer er kendt for at være relativt dyre, og dermed skræmmer mange gode borgere væk. Det vil VINHANEN lave om på efter devisen ”vin til alle”, og sælge god vin til rimelige priser, fastsat efter, om du drikker vinen i baren eller tager den med hjem. Godsejeren blev således ved selvsyn og -smag overrasket over, hvor billig en rigtig god vin var, at hjemtage til privaten.

VINHANEN importerer udvalgte vine direkte fra producenter og cooperativer fra vinproducerende lande, inklusiv Danmark. De store vintanke kan hver rumme op til 900 liter vin som tappes i deres smarte pantflaske koncept eller i 5 liters dunke. Ønsker man at købe vin med hjem, vælger man fra menukortet, og en flaske fyldes fra de smarte specialudviklede tappehaner. Fra en hylde over baren snupper de et stempel, og stempler et manillamærke med vinens indholdsdeklaration – og vupti har du en miljøvenlig og særdeles velsmagende flaske vin i hånden!

Medens vi var på besøg sidst på eftermiddagen, var der et mylder af lokale kunder, som kom ind med deres tomme pant-baserede vinflasker, og enten fik dem fyldt op af det kyndige personale eller fik pantbeløbet retur.

VINHANEN går ”all-in” i deres bestræbelser på at lave et dejligt sted for kunder og ansatte. Billedkunstneren John Kørner har formet den centrale bar og en massiv vinreol. Bjørn Nørgaard har tegnet barens gulv, FOS har designet lamperne i messing og Lilibeth Cuenca har i samarbejde med snedkerfirmaet Blendwerk designet mobile borde og den generelle indretning. Godsejeren har leveret de dejlige lærredsforklæder, med læderlommer, som passer rigtigt godt ind i interiøret.

Alt i alt et fedt koncept, som vi kan anbefale alle, som kommer forbi Vesterbro eller Nørrebro.