En ekstraordinær ung mand fra Afghanistan.

11 Marts, 2015

En ekstraordinær ung mand fra Afghanistan.

Godsejeren og Baronessen har netop haft besøg af deres datter, som går på International Film College i Ebeltoft. (Et fantastisk sted, by the way)

Og hun fortalte om en af de mange internationale elever, som havde gjort ekstra stort indtryk. Denne unge mand, Fardeen Barakzai kom fra Afghanistan, og gjorde sig hurtigt bemærket, især fordi han konsekvent sagde ”good morning” på alle tider af døgnet.

Efter noget tid afslørede han, hvorfor han sagde ”good morning”: Han forklarede, at han var SÅ glad for at gå på skolen, og elskede alle de nye mennesker, så han ønskede ikke at dagen skulle slutte!

Her er tale om et helt ekstraordinært menneske, der som kun 18-årig rejst gennem Taliban-styret territorie for at lave en kortfilm om en afghansk kulmine, som havde over 1.000 børnearbejdere, som arbejdede og levede under kummerlige forhold. De arbejdede med at læse kul på æsler, og var dækket af kulstøv, og drømte om at få en uddannelse. Da filmen blandt andet blev omtalt i Wall Street Journal, resulterede det i en lukning af minen og hjælp til de stakkels børn.

Fardeen har også kørt rundt i Kabuls gader med en ladcykel fyldt med filmfremviser udstyr og vist film på husfacader for de hjemløse børn.

Stor respekt til denne unge mand!

Hvis du vil se Wall Street Journals reportage om filmen, så klik her.

Efterlad en kommentar


Også i Godsejerens blog

Mik's fødselsdag i Skotland med tweed og whisky
Mik's fødselsdag i Skotland med tweed og whisky

23 Februar, 2019

Vis hele indlægget →

Copenhagen Tweed Ride 2018
Copenhagen Tweed Ride 2018

10 September, 2018

Vis hele indlægget →

Camino??? Nej, Camøno!
Camino??? Nej, Camøno!

28 Juni, 2018

Hvis du drømmer om, at gå på den gamle pilgrimsrute Camino i Nordspanien, så kan vi anbefale, at varme op på den såkaldte Camøno på Møn. Læs om vores dejlige vandretur og bliv inspireret til at gøre et selv.

Vis hele indlægget →