En ekstraordinær ung mand fra Afghanistan.

En ekstraordinær ung mand fra Afghanistan.


Godsejeren og Baronessen har netop haft besøg af deres datter, som går på International Film College i Ebeltoft. (Et fantastisk sted, by the way)

Og hun fortalte om en af de mange internationale elever, som havde gjort ekstra stort indtryk. Denne unge mand, Fardeen Barakzai kom fra Afghanistan, og gjorde sig hurtigt bemærket, især fordi han konsekvent sagde ”good morning” på alle tider af døgnet.

Efter noget tid afslørede han, hvorfor han sagde ”good morning”: Han forklarede, at han var SÅ glad for at gå på skolen, og elskede alle de nye mennesker, så han ønskede ikke at dagen skulle slutte!

Her er tale om et helt ekstraordinært menneske, der som kun 18-årig rejst gennem Taliban-styret territorie for at lave en kortfilm om en afghansk kulmine, som havde over 1.000 børnearbejdere, som arbejdede og levede under kummerlige forhold. De arbejdede med at læse kul på æsler, og var dækket af kulstøv, og drømte om at få en uddannelse. Da filmen blandt andet blev omtalt i Wall Street Journal, resulterede det i en lukning af minen og hjælp til de stakkels børn.

Fardeen har også kørt rundt i Kabuls gader med en ladcykel fyldt med filmfremviser udstyr og vist film på husfacader for de hjemløse børn.

Stor respekt til denne unge mand!

Hvis du vil se Wall Street Journals reportage om filmen, så klik her.